Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje promocyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(3)
Czytelnia Główna
(1)
Filia nr 2 Wypożyczalnia
(1)
Filia nr 4 Wypożyczalnia
(1)
Autor
Piórecki Narcyz (1959- )
(1)
Zieliński Krzysztof
(1)
Zieliński Krzysztof (1961- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Architektura sakralna polska
(1)
Architektura sakralna ukraińska
(1)
Budownictwo drewniane
(1)
Cerkwie
(1)
Kościoły i kaplice
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Parki i ogrody
(1)
Sztuka sakralna polska
(1)
Sztuka sakralna ukraińska
(1)
Temat: miejsce
Podkarpacie Północne
(1)
Podkarpackie, województwo
(1)
Polska
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Encyklopedia
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Leksykon drewnianej architektury sakralnej województwa podkarpackiego" prezentuje 149 dawnych i obecnych cerkwi, 96 kościołów, 1 zbór ewangelicki oraz 57 wolno stojących dzwonnic cerkiewnych i kościelnych, które przetrwły do dzisiaj. Zawiera blisko 1200 zdjęć ilustrujących ich stan zachowania obecny i dawny, a także suplement ujmujący blisko 440 miejscowości, w których kiedyś znajdowały się drewniane obiekty sakralne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Książka ta zawiera historię dziedzictwa kulinarnego powiatu jarosławskiego oraz opisy regionalnych przedsiębiorstw: są to piekarnie, cukiernie, pasieki, winnice, masarnie i zakłady mięsne. Łączy je generalnie szacunek do naszego dziedzictwa kulinarnego z naciskiem na produkcję wyrobów spożywczych o najwyższej jakości. W większości przypadków są to firmy rodzinne, w których często drugie, a nawet już trzecie pokolenie nawiązuje do tradycji kulinarnej miejsca, szanując jego kulturowe dziedzictwo oraz z zamiłowania do otaczającej nas natury (z przedmowy).
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (2 egz.)
Czytelnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Filia nr 4 Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej